Ajankohtaista

tammikuu 30, 2017

Hampaiden tarkastus 30e (norm peruskäynti 59e)

Hammaskipu on hyvin tavallinen vaiva sekä koiralla että kissalla. Kipu on kuitenkin aika vaikea havaita alkuvaiheessa. Arvioltaan 70-80% koirista ja kissoista kärsivät jonkun asteisesta hammasongelmasta elämänsä aikana.

Lievin muoto suusairauksista on gingiviitti, eli ientulehdus. Tämä ilmenee ikenen punoituksena, turvotuksena sekä pahalta haiseva hengitys. Hoitamaton gingiviitti etenee useasti vakavampaan tulehdukseen eli parodontiitti joka on hampaan kiinnityskudoksen tulehdus. Molempien aiheuttajana on plakki. Gingiviitin pystyy monesti parantamaan hampaiden puhdistuksella sekä käyttämällä klorhexidiiniä sisältävää geeliä tai suuhuuhdetta (xylitoliton!). Parodontiitti vaatii jo kirurgista hoitoa.

Jos mietit onko kissallasi tai koirallasi hampaat kunnossa tai jos epäilet että eivät ole niin tilaa aika hampaiden tarkastukseen hintaan 30e (norm peruskäynti 59e). Voit tilata ajan myös netistä tai soita meille 06-3217300.