Hammashoidot

Hammassairaudet ovat erittäin yleisiä sekä koiralla että kissalla, ja jo 3-vuoden iässä valtaosalla koirista ja kissoista on jonkinasteinen hampaiden tulehdus suussa. Voi olla vaikea havaita onko koiralla tai kissalla hammaskipua. Paras keino estää hammassairauksia on jokapäiväinen hampaiden pesu.

 

Hammaskiven poisto:

  • Klinikallamme tehdään hammaskiven poisto yleisanestesiassa. Lemmikki on toimenpiteen ajan inhalaatioanestesiassa ja suonensisäisessä nesteytyksessä. Hammaskiven poiston jälkeen hampaat tarkistetaan ja ientaskut mitataan. Hampaat kiillotetaan ja huuhdellaan.

 

Hammasröntgen:

  • Hampaista otetaan röntgenkuvat kun halutaan varmistaa onko hampaiden juuret terveet, tai esimerkiksi jos eläimellä on puuttuvia hampaita.

 

Hampaiden poistot:

  • Klinikalla tehdään hampaiden kirurgisia poistoja. Hampaiden poistot tehdään yleisanestesiassa, ja lemmikille annetaan kipulääkkeet ja paikallispuudutteet.

 

Maitohampaiden poistot:

  • Jos maitohampaat eivät irtoa ajoissa, ne voivat vaikuttaa pysyvien hampaiden asentoon. Suositellaan että maitohampaat poistetaan jos ne eivät irtoa itsestään pysyvien hampaiden puhjetessa, tai jos ne ovat väärässä asennossa, ja voivat vaikuttaa leukaluiden normaaliin kasvuun.
Soita meille