Djurklinik Saari har tilldelats certifikat för kattvänlig klinik!

Djurklinik Saari har ackrediterats som kattvänlig klinik (eller Cat Friendly Clinic, CFC, på engelska). CFC-programmet drivs av ISFM, en icke-vinstdrivande katt-organisation som har som mål att främja katters välmående och hög standard av vård. 

För att få utmärkelsen bör kliniken uppfylla vissa kriterier däribland krav på faciliteter samt fortsatt utbildning av personalen. 

Till kraven hör skilda väntutrymmen för katt och hund, kattvänliga sjukhusburar samt specialutrustning ämnad för katter. 

På vår klinik har vi separat vänterum för katter, ett eget undersökningsrum för katter samt ett eget rum där katterna vaknar efter operation eller vistas om de blir inlagda för sjukhusvård. Det viktigaste är dock att personalen behandlar katter varsamt och professionellt. Peronalen uppdaterar även sin kunskap inom kattens sjukdomar och vård regelbundet.

Katt-ambassadörer på kliniken är veterinär Pamela Kvarngård och klinikdjurskötare Sini Salmela. Av oss kan du ställa frågor angående programmet och annat kattrelaterat. 

Vasabladet var och bekantade sej med den kattvänliga kliniken 27.3.2020: https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/359711

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Soita meille