Wildlife

Eläinklinikka Saari samarbetar med Nordic Wildlife Care. Vårt volontärarbete med organisationen görs utan kostnad. De vilda djuren som behöver vård tas till kliniken för diagnos och behandling, varefter de flyttas till Nordic Wildlife Care för rehabilitering. Målet med behandlingen är att kunna släppa djuren tillbaka till naturen. I vissa sällsynta fall, när det inte är möjligt, kommer djuret att stanna kvar hos Nordic Wildlife Care.

 

Att arbeta med vilda djur utgör många nya utmaningar. De flesta av de djur vi ser är i kritiskt skick. I de flesta fall kan de ha spenderat flera dagar utan mat eller vatten, och de är mycket stressade. Extra försiktighet krävs vid behandling av vilda djur, eftersom de ofta försöker attackera djurskötaren eller veterinären. Glädjen i varje lyckad frigivning ger oss emellertid motivationen att fortsätta med vårt arbete.

 

Utan stöd från våra kunder skulle vi inte kunna göra detta viktiga arbete. Det här är vårt sätt att ge tillbaka till samhället och den vackra naturen runt oss.

 

Vill du hjälpa till mer? Du kan ge en donation direkt till Nordic Wildlife Care: https://www.facebook.com/villielainhoitola/

 

Hittade du ett skadat vilddjur? Kontakta Nordic Wildlife Care eller ta med djuret till kliniken.

Soita meille