Kastraatio

Kissan kastraatio:

  • Kastraatiota suositellaan varsinkin ulkoileville kissoille, koska kissanpentuja syntyy edelleen enemmän kuin heille riittää koteja. Kastroimaton sisäkissa merkkailee usein saavutettuaan sukukypsyyden, joten se on yleinen syy kastraatioon sisäkissalla.
  • Kissan kastraatio on nopea toimenpide, josta kissa toipuukin yleensä nopeasti. Kissa saa leikkauksen yhteydessä kipulääkkeen ja paikallispuudutteen.

 

Koiran kastraatio:

  • Uroskoirien kastraatiolla voidaan ennaltaehkäistä esimerkiksi eturauhasvaivoja ja merkkailua. Jos koiran kivekset ei ole laskeutuneet normaalisti, on kastraatio erittäin suositeltavaa, sillä piilokivekseen voi kehittyä syöpä.
  • Koiran kastraatio tehdään yleisanestesiassa. Klinikallamme koira on inhalaatioanestesiassa sekä suonensisäisessä nesteytyksessä, ja saa kipulääkkeitä sekä paikallispuudutteita.

 

Kanin kastraatio:

  • Uroskanin kastraatioita tehdään klinikallamme. Kani on toimenpiteen ajan suonensisäisessä nesteytyksessä ja saa kipulääkkeitä sekä paikallispuudutteet.

 

Kemiallinen kastraatio on vaihtoehto perinteiselle kastraatiolle, jos koiraa ei haluta nukuttaa leikkaukseen. Tällöin koiralle asetetaan ihonalainen hormoni-implantti, jonka seurauksena koiran testosteronipitoisuus alenee. Implantteja on kahta eri vahvuutta, niillä voidaan saavuttaa joko 6 kk tai 12 kk teho.

Soita meille